Vinkkejä pizzan paistoon

Tänne olen koonnut joitakin vinkkejä hyvään kotitekoiseen listaan. Päivitän ja täydennän listaa sitä mukaa, kun opin itse uutta, joten piipahda pian uudelleen. :)

1. Pizzapohjasta tulee erityisen aromikas, helposti leivottava ja kevyt kun  käytät vain vähän hiivaa, mutta annat pohjan kohota pitkää: huoneenlämmössä 10-12 tuntia, jääkaapissa 20-24 tuntia. 

2. Pizza kannattaa paistaa mahdollisimman kuumassa uunissa, mielellään 300 asteessa, jos mahdollista. Ohueksi leivottu pohja kypsyy näin kuumassa uunissa todella nopeasti, 5-6 minuutissa, joten ole tarkkana, ettei pizza pala.

3. Pizzan on paistuessaan saatava lämpöä myös alhaalta päin. Tähän tarkoitukseen voit hankkia pizzakiven (joka on laitettava uuniin lämpiämään vähitellen, kun uunin laittaa päälle, jotta se ei halkea. Pizzakivi ei kuitenkaan ole välttämätön, vaan saman asian ajaa kuuma uunipelti, joka kannattaa siis sekin laittaa uuniin lämpiämään jo, kun uunin laittaa päälle. 

4. Pizzataikina kannattaa alustaa huolella, 10-15 minuuttia. 

4. Älä käytä aitoon italialaiseen pizzaan juustoraastetta, vaan suosi aitoa italialaista tavallista tai puhvelinmaito mozzarellaa. Kummatkin, erityisesti jälkimmäinen, kannattaa valuttaa huolella lävikössä ennen pizzan päälle laittamista, sillä ne ovat varsin vetisiä, varsinkin jälkimmäinen.

5. Italialaisessa pizzassa mahdolliset muut täytteet tulevat mozzarellan päälle. Pizza kannattaa vielä lopuksi ennen paistoa viimeistellä ohuella norolla laadukasta ekstraneitsytoliiviöljyä.

6. Aidossa pizzassa täytteitä on vähemmän, kuin suomalaisten pizzerioiden valmistamissa. Määrää tärkeämäpää onkin ehdottomasti laatu: mozzarellan, tomaatin, oliiviöljyn jne on aina paras olla parasta mahdollista laatua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti