torstai 20. lokakuuta 2016

Pastaa kermaisessa kurpitsakastikkeessa pehmeän vuohenjuuston ja paahdettujen pekaanipähkinöiden kera

Mulle syksy ei nykyään enää ole syksy ilman kurpitsaa. En tiedä, mikä siinä niin viehättää, sillä olen tavallisesti voimakkaampien makujen ystävä - olen hulluna mm. punajuureen ja tummanvihreisiin kasviksiin, jotka monesti ovat paljon aromikkaampia. Jokin kurpitsan lempeässä maussa ja hienoisessa makeudessa kuitenkin vetää puoleensa. Paljon tekevät myös varmasti ihastuttava väri ja hurmaava muoto. 

Tänään olin pikaisen lounaan tarpeessa ja jääkaapista löytyi valmiiksi uunissa paahdettua kurpitsaa. Sen ympärille kehitin helpon pastareseptin siitä, mitä jääkaapista sattui kurpitsan lisäksi valmiiksi löytymään: avattu paketti vuohenjuustoa ja samoin avattu purkki kaurakermaa. Tällä hetkellä olen täysin hurmaantunut pekaanipähkinöistä ja varsinkin paahdettuna ne ovat mielestäni taivaallisia. Päädyinkin viimeistelemään niillä annoksen ja maustamaan kastikkeen aivan pikkuripauksella kanelia, jonka käytöstä suolaisissa ruoissa olen myös innostunut. Suolaista, makeaa ja pähkinäisen täyteläistä...ihanasti erilaiset makumaailmat kohtasivat tässä pastassa, joka oli yksinkertaisuudestaan huolimatta maultaan aika jännittävä! Jos tekisin uudelleen tätä pastaa, muokkaisin sitä kuitenkin ehkä niin, että laittaisin kanelin lisäksi tai sen sijaan aavistuksen valkosipulia ja ehkä chiliäkin vähän voimakkaamman maun aikaansaamiseksi. Myös kuullotettu sipuli sopisi varmasti hyvin kastikkeeseen.

Tarvitset:

valitsemasi mallista lyhyttä pastaa (minä valitsin fusilleja)
uunissa pehmeäksi paahdettua kurpitsaa
(kaura)kermaa tai creme fraîchea 
pehmeää vuohenjuustoa
pekaanipähkinöitä 
ekstraneitsytoliiviöljyä 
suolaa
(kanelia)

Valmistus: 

1. Laita pastavesi kiehumaan. 
2. Murustele pekaanipähkinät ja paahda ne ilman rasvaa teflonpintaisella pannulla ja siirrä sivuun toiseen astiaan odottamaan käyttöä.
3. Lämmitä loraus oliiviöljyä pannulla ja pilko sen lämmetessä kurpitsa kuutioiksi. 
4. Paista kurpitsakuutioita nopeasti pannulla ja mausta suolalla ja halutessasi aavistuksella kanelia. Käytä suolaa maltilla, sillä myöhemmin lisättävä vuohenjuusto tuo paljon suolaisuutta lisää. 
5. Lisää pannulle loraus kermaa ja sekoita kurpitsojen joukkoon, kunnes kurpitsat ovat pehmenneet lähes soseeksi. 
6. Sekoita ja sulata joukkoon puolet vuohenjuustosta.
7. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi ja sekoita kastikkeen joukkoon. 
8. Tee annokset ja viimeistele ne lopulla vuohenjuustolla ja  paahdetulla pekaanipähkinärouheella. 




2 kommenttia:

  1. Onpa kauniit, syksyiset kuvat ja jännä pastaohje. Tykkään pähkinöistä ja vuohenjuustosta ja lisäksi vielä pohjoisafrikkalaista mausteisuutta kanelista. Varmasti hyvää!
    Kivat tähtöset tuikkivat hauskasti blogissasi syksyn taikaa.
    Hyvää viikonloppua :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. :) Aika hauska tämä pasta tosiaan olikin. :) Pähkinät, varsinkin paahdettuna, ovat kyllä niin taivaallisia ja entäs sitten vuohenjuuston suolaista täyteläisyyttä...Nami nami. :-P
    Kiitos sitä samaa!

    VastaaPoista