sunnuntai 14. elokuuta 2016

Maukas kaalipasta

Rakastan mustakaalia ja broccolo romanescoa, mutta muuten en ole intohimoinen kaalien ystävä. Varsinkin ihan perinteinen keräkaali päätyy keittiööni aniharvoin. Monet perinteiset kaaliruoat  (kaalikeitto, kaalikääryleet jne) ovat omaan makuuni liian mauttomia. 

Kesällä söpöt pienet varhaiskaalit kuitenkin alkoivat houkutella. Mitään valtavan isoa monen kilon kaalinpäätä en ehkä saisi kulumaan, mutta sellaisen pienen, mistä tekisi yhden ruoan, voisi ottaakin. 

Kotona kaalin ostettuani aloin miettiä, miten kaalin parhaiten hyödyntäisin. Alkoi houkutella kokeilla sitä pastan kaverina ja itsestään selvää oli, että pannulle päätyisi reilusti makua tuovia kyytipoikia. 

Tutkailin kaappeja läpi miettien, minkähän seurassa kaalista saisi parhaat puoleet esiin. Päädyin valkosipuliin, chilihiutaleisiin, paahdettuihin pinjansiemeniin ja scamorza affumicata - savujuustoon. 

Lopputuloksena oli yksinkertainen, mutta todella maukas kaalispaghetti, jota on tullut tehtyä jo useamman kerran. Tämä simppeli arkiruoka tarjoaa ihania erilaisia purutuntumia: pehmeää kaalia, rapsakoita pinjansiemeniä, venyvää juustoa...

Tarvitset: 

spaghettia (n. 80 g per ruokailija)
keräkaalia 
pinjansiemeniä
scamorza affumicataa tai muuta savujuustoa
valkosipulinkynsiä makusi mukaan
ekstraneitsytoliiviöljyä
chilihiutaleita
suolaa

Valmistus: 

1. Laita suolattu vesi kiehumaan pastalle. 
2. Paahda pinjansiemenet teflonpintaisella pannulla ilman öljyä. Laita sivuun odottamaan
3. Suikaloi kaali, kuori valkosipulinkynnet ja murskaa kevyesti veitsenterällä, kuutioi juusto. 
4. Kaada loraus oliiviöljyä pannulle ja kuumenna miedolla lämmöllä. Kuullota öljyssä valkosipulinkynnet. Älä ruskista. 
5. Lisää chilihiutaleet ja kuullota nopeasti. Varo polttamasta. 
6. Lisää kaali ja kuullota. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kaali on pehmeää. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Poista valkosipulinkynnet ja mausta suolalla. 
7. Keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Kaada pannulle kaalin joukkoon ja sekoita. 
8. Lisää juustokuutioit ja sekoita niin, että ne alkavat hiukan pehmetä. 
9. Viimeistele pinjansiemenillä ja tarjoile välittömästi. 


2 kommenttia:

  1. Onpa jännä ja varmasti herkullinen resepti. Itse pidän kovasti kaaleista ja kaalikeittoa ja -kääryleitä on tehnyt kovin meli. Pitäisi vain ryhtyä tuumasta toimeen.

    VastaaPoista
  2. Herkullista on kyllä. :) Olen pikkuhiljaa havahtunut siihen, että taidan itsekin tykätä kaaleista, mutta mielestäni ne vaativat seurakseen maukkaat kyytipojat. :D Chili ja valkosipuli ainakin toimii hyvin. ;)

    VastaaPoista