lauantai 23. heinäkuuta 2016

Zuppa di lenticchie alla ponzese - linssikeitto Ponzan saaren tapaan

Pikkuruinen Ponzan saari sijaitsee Välimeressä aika tarkalleen Rooman ja Napolin puolessa matkassa. Kun tarkastelee saaren sijaintia ja kokoa kartalta, voisi ensimmäiseksi olettaa, ettei saarella juuri muuta syötäisi, kuin erilaisia meren tarjoamia antimia. 

Ponzalainen keittiö on kuitenkin mielenkiintoinen sekoitus sekä merellisiä- että sisämaan ruokia, mm. palkokasveja käytetään runsaasti. 

Tässä yksinkertainen mutta maukas resepti auringon hyväilemältä saarelta suoraan kotikeittiöösi. ;)

3oo g kuivia linssejä
2 keskikokoista perunaa kuutioiksi pilkottuna
200 g kirsikkatomaatteja
muutama rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 mieto punainen chili
reilusti tuoretta persiljaa hienonnettuna
suolaa

1.Huuhtele linssit huolella ja laita kiehumaan perunakuutioiden kanssa suolatussa vedessä. Vettä tulee olla reilusti, n. kolminkertainen määrä linsseihin verrattuna. Kypsymisaika on n. 25 minuuttia.
2.  Linssien ja perunoiden kypsyessä valmista tomaattisalsa: kuullota kokonaista chiliä ja valkosipulinkynsiä kuumassa oliiviöljyssä ja lisää pestyt ja huolella kuivatut kirsikkatomaatit. Mausta suolalla ja keitä, kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Poista valkosipulinkynnet ja chili.
3.  Lisää tomaattisalsa kypsien linssien ja perunoiden joukkoon, tarkasta maku, ja lisää tarvittaessa suolaa.
4.  Lisää lopuksi joukkoon persiljasilppu ja tarjoile valkosipulileipästen* kera.

*Paahda leipäviipaleita molemmin puolin esim. parilalla ja hiero sen jälkeen valkosipulinkynnellä. Tarkoitukseen sopii hyvin kuivahtamaan päässyt leipä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti