torstai 21. heinäkuuta 2016

Ragù di tonno - tonnikalakastike pastalle

Tässä vinkki täydelliseen arkiruokaan: pasta tomaattisen tonnikalakastikkeen kera on äärettömän helppo ja nopea valmistaa, ja erittäin todennäköisesti monet aineksista löytyvät jo valmiiksi kotoa. Tärkeintä kaikista, makukin on niin kohdillaan, että kelpuuttaisin viinilasillisen kera lautasellisen tätä viikonlopun ateriallekin ihan koska vain. :)

Tarvitset (3-4 annosta)

1 tlk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
1 tlk hienoa tomaattimurskaa (esim. Mutti)
20 ml ekstraneitsytoliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
pieni kourallinen mustia oliiveja; mieluiten Gaetan, Suomessa voi korvata vaikka kalamatoilla
n. 1 rkl kapriksia
suolaa ja rouhittua mustapippuria maun mukaan
tuoretta persiljaa hienoksi silputtuna

Lisäksi esim. spagettia n. 80 g ruokailijaa kohti (paino raakana)

Valmistus: 

1. Valuta öljyt tonnikalapurkista. 
2. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää valkosipulimurska ja tonnikala. Sekoita ja paista muutaman minuutin ajan välillä käännellen. 
3. Lisää pannulle tomaattimurska, suola ja pippuri ja sekoita.
4. Madalla lämpötilaa ja anna keittyä kasaan 15-20 minuuttia. 
5. Lisää oliivit ja kaprikset. 
6. Sekoita pakkauksen ohjeen mukaan keitetyn pastan joukkoon ja tee annokset. 
7. Viimeistele annokset hienolla persiljasilpulla ja tarjoile heti. 



Tämä pasta on ehdottomasti enemmän kuin ainestensa summa - kannattaa kokeilla! ) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti