sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Tiramisù alla frutta - hedelmäinen tiramisu

Raikas vaihtoehto perinteiselle tiramisulle on kesäisen aurinkoinen hedelmätiramisu, joka sopii lapsillekin, sillä se ei sisällä alkoholia eikä kahvia. 

Keksien kostutukseen käytetään sokeroitua itse puristettua appelsiinimehua ja makunsa tämä ihanuus saa hedelmistä, jotka voit itse valita makusi mukaan. Itse käytin tuoretta mangoa ja banaania, mutta sesongin ja mieltymystesi mukaan voit valita oikeastaan mitä vaan, vaikka kiivejä tai persikoita. Jos haluat selvitä valmistuksesta nopeasti, valitse säilykehedelmiä. 

Kulholliseen tiramisua tarvitset: 

1/2 pkt (150 g) savoiardi-keksejä
3 kananmunaa
1 prk mascarponea
1,5 dl sokeria + halutessasi hiukan appelsiinimehun sokerioimiseen
2 isoa, mehukasta appelsiinia
valitsemaasi hedelmää, itselläni oli 2 tuoretta mangoa ja 2 banaania 

Valmistus: 

1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan eri kulhoihin. 
2. Laita molempiin kulhoihin 0,75 dl sokeria ja vatkaa valkuaiset kovaksi, kuohkeaksi vaahdoksi ja tämän jälkeen keltuaiset. 
3. Sekoita keltuaisiin varovasti mutta huolella mascarpone ja tämän jälkeen entistä varovaisemmin (esim. puulusikalla) alhaalta ylös nostellen valkuaisvaahto. 
4. Kuori ja pilko hedelmät ja laita kulhoon odottamaan. 
5. Purista appelsiineista mehu ja sokeroi halutessasi. Jos haluat, voit jättää osan toisesta appelsiinista koristelua varten. 
6. Kasta nopeasti ja yksi kerrallaan keksit appelsiinimehuun ja asettele kerrokseksi tarjoiluastian pohjalle. Laita päälle kerros mascarponevaahtoa ja sen päälle kerros hedelmiä. 
7. Peitä kerroksella appelsiinimehuun kastettuja keksejä. 
8. Kaada ja levitä loput mascarponevaahdosta koko komeuden päälle ja koristele jäljelle jääneillä hedelmillä. 
9. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään väh. tunniksi ennen tarjoilua. 


2 kommenttia: