torstai 26. toukokuuta 2016

Carote al Marsala - Marsalaporkkanat

Niinkin arkisesta kasviksesta kuin porkkanasta saa vähällä vaivalla ja muutamalla raaka-aineilla uskomattaman herkullisen lisukkeen vaikka lihalle Marsala-viinin ylevöittämänä. 

Yleensä tähän reseptiin suositellaan käytettäväksi kuivaa Marsalaa, mutta itselläni oli kotona vain pullo makeaa, joten käytin sitä ja olin tyytyväinen lopputulokseen. 

Tarvitset:

400 g porkkanoita
25 g voita 
tilkka (n. 1/4 dl) Marsalaa
suolaa
halutessasi viimeistelyyn tuoretta lehtipersiljaa

Valmistus:

1. Pese ja kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi rinkuloiksi. 
2. Sulata voi laakeassa paistinpannussa ja lisää porkkanat. Paista välillä sekoitelleen, kunnes porkkanat ovat saaneet hiukan väriä.
3. Lisää Marsala ja anna höyrystyä välillä sekoitellen. 
4. Lisää makusi mukaan suolaa ja tilkka vettä. Anna kypsyä miedolla lämmöllä n. 5 min., tai kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta vielä hiukan rouskuvia. Lisää vettä tarvittaessa. 
5. Siirrä porkkanat tarjoiluastiaan ja lisää päälle hienonnettua persiljaa. 


2 kommenttia:

  1. Onpas juhlallista, suorastaan kuninkaallista, ruokaa! Porkkanahan tykkää makeasta, joten uskon, että tuo makea viini sopii reseptiin vielä paremmin kuin kuiva.
    Tämähän on kiva ruokalaji vaikka kevään juhlapöytiin.
    Aurinkoista viikonloppua! :-D

    VastaaPoista
  2. Totta, kyllä makea sopii porkkanan kanssa mahdottoman hyvin! Mulle tuli kanssa sellainen olo, että ehkä kuiva Marsala olisi ollut tässä reseptissä jopa huonompi. ;)
    On kyllä aivan fantastinen tämä resepti - näin vähällä vaivalla näin ihana lisuke! :) Porkkana on mielestäni itsessään aika vaatimattoman makuinen enkä ole koskaan oikein lämmennyt porkkanaraasteelle yms. mutta oikeiden kyytipoikien kera siitä kuoriutuu taivaallinen herkku. :)

    VastaaPoista