maanantai 25. huhtikuuta 2016

Risotto alla rucola al profumo di lime - limen tuoksuinen rucolarisotto

Tasan kuukausi kulunut viimeisimmästä postauksesta. :) 

Aavistelin pienen tauon olevan tulossa, vaan enpä aavistanut sitä ihan näin pitkäksi. Muutimme uuteen kotiin, ja tämä on ensimmäinen postaus, jonka täältä uudesta kodista teen. Muutto ja siihen liittyvät asiat vain veivät aikaa ja energiaa sen verran, ettei hetkeen tullut mitä aivan ihmeellisiä kokattua, saati blogiin asti päivitettyä. 

Viikonloppuna vihdoin toteutin yhden pitkäaikaisista suunnitelmistani, ja tein rucolarisottoa. Pidin siitä kovasti ja niin tuntui pitävän kolmevuotias lapsenikin. 

Toteutin reseptin pienellä twistillä, eli keksin lisätä joukkoon hiukan limettä makua antamaan. Lopputolos oli ihanan kirpsakka, mutta toki voit halutessasi jättää limen poiskin. 

Lisäsin aivan lopuksi joukkoon vielä hiukan creme fraîchea pyöristämään makuja ja tekemään kokonaisuudesta täyteläisen, mutta jälleen kerran: voi mainiosti jättää poiskin. 

Kahdelle hengelle tarvitset: 

1,5 dl risottoriisiä
7,5 dl kuumaa kasvislientä
pieni nippu rucolaa silputtuna (n. 50 g + hiukan annosten viimeistelyyn)
1 lime huolella pestynä
3/4 dl kuivaa valkoviiniä 
1 saloottisipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
pari rkl voita
2-3 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
vasta rouhittua mustapippuria
kourallinen parmesaania raasteena + hiukan lastuina annosten viimeistelyyn
1/2 prk creme fraîchea

Valmistus:

1. Sulata voi pannulla ja lisää oliiviöljy. Huolehdi, ettei rasvaseos kuumene liikaa tai ruskistu. Lisää sipulit ja kuullota. Älä ruskista. 
2. Lisää riisi ja kuullota n. minuutin ajan samalla sekoitellen. Poista valkosipulinkynnet. Lisää viini ja höyrystä, jatka sekoittelua. 
3. Sekoita joukkoon rucola ja lisää kauhallinen kasvislientä. Ala höyrystää koko ajan sekoitellen. Lisää kauhallinen lientä, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt/höyrystynyt. Muista sekoittaa koko ajan. 
5. Jatka näin, kunnes liemi on käytetty. Muista jättää lähes lusikoitavan löysäksi. 
6. Sekoita joukkoon parmesaani ja sen jälkeen creme fraîche. 
7. Tee annokset, viimeistele tuoreella rucolalla ja parmesaanilastuilla ja tarjoile heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti