sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Lasagne al tonno e zucchine - tonnikala-kesäkurpitsalasagne

Aivan fantastisen aurinkoinen ja keväinen lauantai houkutteli vastustamattomasti aloittamaan jo oman kesäkurpitsasesonkini, vaikka viralliseen sesonkiin on vielä aikaa. :)

Mielessä oli jo jonkin aikaa pyörinyt tonnikalalasagnen teko, tosin sen vähän klassisemman tomaattikastikkaisen version. 

Valkoinen siitä vaan taas tuli, sillä sattumalta löysin eräästä italialaisesta blogista herkullisen oloisen reseptin, jossa tonnikalan lisäksi on kesäkurpitsaa. Pienin muokkauksin otin ohjeen heti käyttöön ja lopputulos oli vieläkin herkullisempi, kuin osasin edes kuvitella. 

Helppo ja nopea myös tehdä - suosittelen kokeilemaan vaihtelua tuomaan klassisen jauhelihalasagnen sijaan. :)

Tarvitset:

2 prk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
3 pientä ja kiinteää kesäkurpitsaa raastettuna (yht. n. 500 g)
1 salottisipuli hienoksi silpuksi leikattuna
béchamel-kastiketta litrasta maitoa  (resepti täältä)
n. 1/2 pkt lasagnelevyjä
2 mozzarellapalloa pieniksi kuutioiksi leikattuna
n. 50 g parmesaania raasteena
ekstraneitsytoliiviöljyä
suolaa
valkopippuria (tai halutessasi mustaa)

Valmistus:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuumenna reilu loraus oliiviöljyä tilavassa paistinpannussa ja kuullota siinä sipulisilppu ja kesäkurpitsaraaste. Lisää huolella valutettu tonnikala ja riko paistinlastalla sen rakennetta hienoksi, niin kuin paistaisit jauhelihaa. Paista sekoitellen, kunnes neste on enimmäkseen höyrystynyt pois. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa lasagne: peitä uunivuoan pohja béchamel-kastikkeella, ja lado sen päälle tiiviisti lasagnelevyjä. Levitä päälle kerros kastiketta ja n. 1/3 kesäkurpitsa-tonnikalapaistoksesta ja niiden päälle n. 1/4 osa mozzarellasta. Laita päälle lasagnelevyjä ja tee uusi kerros. 

Jatka näin, kunnes ainekset ovat loppu. Viimeisimmän kerroksen tulee olla ohuehko kerros kastiketta, ja sen päälle parmesaaniraaste ja loput mozzarellasta. 

Paista uunissa n. 30-35 min, kunnes juusto on saanut kauniisti väriä päälle. 

Ota pois uunista ja anna tekeytyä n. 10 min. ennen tarjoilua. 


2 kommenttia: