perjantai 5. helmikuuta 2016

Kevään säteitä & sitruunaista hernepestoa pastan kera

Uskomatonta, mutta tällä viikolla on ensimmäistä kertaa ollut jo hiukan kevään tuntua ilmassa, eikö? Kelit ovat vielä talvisia, mutta tunnelmassa voi aistia jo pienen pienen aavistuksen tulevasta keväästä...

Tämä se varmaan on, mikä sai himoitsemaan jotain kivasti raikasta ruokapöytään ja mieleen tuli hernepeston ohje, jonka bongasin noin vuosi sitten Glorian ruoka & viini -lehdestä ja joka on ollut siitä asti kokeiltavien listalla. 

Menipä kauan laittaa toteutukseen tämä resepti siihen nähde, kuinka helppo, nopea ja edullinen se on ja aineksetkin ovat sellaisia, että ne erittäin suurella todennäköisyydellä - ainakin itseltäni - löytyvät jo valmiiksi kotoa ilman erillistä kauppareissua. Kaikin puolin loistavaa arkiruokaa, mutta maistui perjantai-illan juhlistajanakin. 

Muuntelin alkuperäistä reseptiä hiukan omien mieltymysteni ja sen mukaan, mitä kotoa sattui valmiiksi löytymään. Lopputulos oli todella herkullinen, aivan varmasti teen uudemmankin kerran!

Kahdelle tarvitset:

200-250 g pastaa

200 g pakasteherneitä
n. 1 dl parmesaaniraastetta
1 valkosipulinkynsi
pari rkl laadukasta ekstraneitsytoliiviöljyä
pienen sitruunanpuolikkaan mehu
2-3 rkl pinjansiemeniä 
suolaa maun mukaan
mustapippuria
pastan keitinvettä

lisäksi parmesaaniraastetta annosten viimeistelyyn

Valmistus:

Laita pastalle vesi kiehumaan ja sulata herneet esim. mikrossa. Valuta herneet kuivaksi ja lisää mikseriin yhdessä muiden raaka-aineiden kanssa. Surata tasaiseksi soseeksi. 

Kun pastavesi kiehuu, lisää veteen suolaa ja pasta. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi hiukan aiemmin, jos haluat pastan olevan al dente. Muista ottaa talteen hiukan pastan keitinvettä. 

Notkista pesto sopivalla määrällä pastan keitinvettä ja sekoita kattilassa pesto pastan joukkoon. 

Tee annokset ja ripottele päälle parmesaaniraastetta. 



ILOISTA VIIKONLOPPUA! :)

2 kommenttia:

  1. Totta totisesti tällä viikolla on ollut, ainakin näin sisältä katsottuna, oikein keväisen tuntuisia päiviä. Onkin jännää, miten aina keväällä tulee, ainakin itselleni, kova kaipuu kauniiseen vihreään ja myös keltaiseen. Tuo onkin oikein keväänodotusruokaa ja varmasti hyvää pestoa. Outoa, ettei tavallinen basilikapesto ole ihan suosikkini, vaikka kaikista raaka-aineista erikseen kyllä pidän. Kivaa lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
  2. Vaikka tämä onkin pesto nimeltään, niin maku on sen verran erilainen verrattuna perinteiseen basilikapestoon, että vaikkei siitä tykkäisikään niin tämä saattaa maistua hyvinkin! :)
    Juu, kevättä kohden kun mennään, niin todellakin alkaa tehdä mieli mauissa, tuoksuissa ja väreissä raikkautta - juurikin keltaista ja vihreää! Mulla on helmikuu aina se, kun sitruunoiden suurkulutus alkaa ja samoin kauppakassista löytyy yleensä myös tuoretta basilikiaa ja muita yrttejä ja aina mieluusti myös tulppaaneja. :D

    VastaaPoista