maanantai 2. marraskuuta 2015

Risotto ai finferli - kantarellirisotto

Synttärin kunniaksi taas yksi vastustamattoman ihana risottoresepti. :)

Lidlin pakastealtaasta ovat peräisin nämä kantarellit, mutta niitä ei sieltä enää kauan saa, joten sitten vaan metsästämään kuivattuja tai säilöttyjä sellaisia...tai penkomaan omaa pakastinta, jos siellä sattuisi olemaan. :)

Kahdelle tarvitset:

1,5 dl risottoriisiä
n. 200 g käyttövalmiita (sulatettuja) kantarelleja
1,5 dl valkoviiniä
1 pieni sipuli hienoksi silputtuna
2 kokonaista valkosipulinkynttä
8 dl kuumaa kasvislientä
nokare voita
ekstraneitsytoliiviöljyä
parmesaania raasteena
mustapippuria 
(jotain yrttiä, kuten timjamia tai persiljaa)

Valmistus

Sulata ja kuumenna paistinpannulla voi ja oliiviöljy miedolla lämmöllä. Kuullota valkosipulinkynnet kullanruskeiksi ja ota pois. Lisää sipulisilppu ja kuullota hyvin kevyesti. Lisää sienet ja paista nekin aivan kevyesti. 

Lisää riisi ja kuullota n. minuutin ajan koko ajan sekoittaen. 

Nostan lieden lämpötila maksimiin ja kaada joukkoon valkoviini. Anna höyrystyä lähes kokonaan pois. 

Sekoita joukkoon mustapippuri ja lisää kauhallinen kuumaa kasvislientä. Ala haihduttaa koko ajan sekoittaen. Lisää kauhallinen kerrallaan, kunnes kaikki liemi on käytetty. Lisää seuraava kauhallinen aina vasta, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt.

Jätä risotto notkeaksi, koostumukseltaan lähes lusikoitavaksi. Ota liesi pois päältä ja sekoita joukkoon pieni kourallinen hienoksi raastettua parmesaania. 

Tarjoile välittömästi, viimeistele annokset halutessasi parmesaaniraasteella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti