lauantai 14. marraskuuta 2015

Pizza di carne - jauhelihapizza

Helppo vaihtoehto pääruoaksi tai arkena ainoaksi ruokalajiksi vaikka salaatin kera on pizza di carne - joka kylläkin muistuttaa ainakin maultaan ennemminkin jauhelihamureketta kuin oikeaa pizzaa. 

Ulkonäkö on hauskan omaperäinen ja lopputulos on taikinassa käytetyn kastellun leivän ansiosta todella pehmeä, ja maistuu siten todennäköisesti lapsillekin. 

Idean ja ohjeen nappasin napolilaisen Enrican ihanasta Chiarapassion-blogista.

Tarvitset:

300 g jauhelihaa (esim. vähärasvainen naudanjauheliha sopii hyvin)
200 g vaaleaa (kuivettunutta) leipää
1 iso kananmuna
n. 1/2 dl pienellä terällä raastettua parmesaania tai grana padanoa (tai puolet roomalaista pecorinoa)
suolaa

n. 1,5 dl tomaattikastiketta (paseerattua tomaattia tai aivan hienoa tomaattimurskaa, johon olet sekoittanut tuoreita basilikan lehtiä silputtuna, suolaa ja ekstraneitsytoliiviöljyä)
n. 100 g mozzarellaa

tuoreita basilikanlehtiä

Valmistus:

Laita leipä paksuina viipaleina kulhoon, jossa on vettä ja anna pehmentyä.

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja laita toiseen kulhoon jauheliha, kananmuna, suolaa ja parmesaaniraaste. 

Puristele leipä todella huolella kuivaksi ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita aivan tasaiseksi massaksi.

Ota esille pyöreä uunivuoka (halkaisija 24 cm) ja pala leivinpaperia. Rutista leivinpaperi palloksi, kasta hanan alla ja rutista huolella kuivaksi. Levitä uunivuokaan.

Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaisesti reunoja myöten niin, että reunat ovat n. 1,5  - 2 cm korkeammat kuin pohja. 

Paista uunissa 30-35 minuuttia ja lisää tomaattikastike ja hyvin valutetut mozzarellapalat. 

Paista uunissa vielä 5 minuuttia grillivastuksella tai kunnes mozzarella on sopivasti sulanut. 

Ota pois uunista ja anna tekeytyä n. 10 minuuttia ennen tarjoilua. 

Koristele tuoreilla basilikanlehdillä.

2 kommenttia:

  1. Onpas hauskan tuntuinen ohje ja todella kaunis näköjään tulee ruuasta. Syödäänkö tuota "mureketta" sellaisenaan vai contornien kera?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Todellakin hauska ohje ja erittäin helppo ja nopea toteuttaa. :)
    Kyllä tämän seuraksi joku contorno sopii hyvin, mutta perunat ovat ehkä liikaa, kun taikinassa kuitenkin on jo aika reilusti leipää. Vihannes-contorno on parempi, itse tein seuraksi salaatin ja se toimi ainakin hyvin. :)

    VastaaPoista