sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Mun saaristolaishenkinen juhannuspizza

Se hyvä puoli koleassa kesässä sentään on, että uunin laittaa ihan mielellään lämpiämään, jolloin pizzasta ei tarvitse edes kesän ajaksi luopua. ;) 

Meidän perheen juhannus sujui juurikin epävakaisen sään takia ihan kaupungissa, kotosalla ollessa. 

Juhannusaattona kehittelin tällaisen "saaristolaispizzan" jonka makumaailma sai inspiraatiota Suomen kesän mauista.

Helppo ja maukas kuin mikä ja sen verran hieno kuitenkin, että kehtaa vaikka vieraillekin tarjota. ;)

Tarvitset:

annos pizzataikinaa (ohje täällä)
2 mozzarellaa
1 prk creme fraîchea 
1 pkt kylmäsavulohta (toimii varmasti hyvin myös lämminsavulohella)
tuoretta tilliä
kevätsipuleita

Valmistus:

Kauli pizzataikina ohuehkoksi pohjaksi, revi päälle mozzarellat ja paista kypsäksi 300 asteessa välillä uuniin kurkkimatta. 
Anna jäähtyä aivan aavistuksen verran ja lusikoi ja leivttele sitten päälle creme fraîche. Päällystä kylmäsavulohella, tuoreella tillillä ja kevätsipulirinkuloilla. 
Nauti saman tien, sillä tämäntyyppinen pizza ei pidä uudelleenlämmityksestä. ;) 


2 kommenttia:

  1. Tosi kiva ohje ja vähän erilainen pizza ja mukava juuri Juhannukseksi ja koko kesäksikin. Kyllä pizzasta on moneksi :)

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä maukasta ja totta on, että pizzasta on moneksi! :D

    VastaaPoista