torstai 16. huhtikuuta 2015

Crostata alla ricotta e gocce di cioccolato - ricotta-suklaahippu -piirakka

Tässäpä superhelppo ja nopea resepti herkulliseen jälkiruokaan tai kahvipöydän antimeksi.

Maku on ihastuttavan pehmeä ja suloisen makea, muttei mitenkään turhan imelä. 

Kannattaa laittaa kokeiluun - näin pienellä vaivalla harvoin saa mitään näin hyvää aikaan. :)

Ainekset:
1 pkt valmista murotaikinaa
250 g ricottaa
100 g suklaahippuja (tai vastaava määrä rouhittua suklaata; joka tapauksessa kannattaa valita tumma suklaa) 
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa

Valmistus:
Levitä taikina pyöreään piirakkavuokaan reunoja myöten ja paista sellaisenaan uunissa 180 asteessa 10-15 minuuttia.
Sekoita sillä välin täytteen aineet keskenään.
Ota piirakkapohja uunista ja levitä täyte piirakkapohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Jos taikinaa on jäänyt ylimääräistä, muotoile siitä nauhoja ja asettele ne ristikoksi piirakkaa koristamaan.
Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa n. 30 min. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Makoisia piirakkahetkiä! :)


Tein piirakan pääsiäisen aikaan, joten toki koristelin sen asiaankuuluvasti. :) Tämä ei suinkaan kuitenkaan ole pääsiäisresepti, vaan tätä voi tarjota ympäri vuoden ja halutessaan koristella, miten tykkää. Pelkkä ristikkokin riittää yksistään mainiosti koristeeksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti