lauantai 21. maaliskuuta 2015

Pesto alla calabrese - calabrialainen paprikapesto

Pestot tarjoavat oivallisen ratkaisun pastakastikkeeksi, kun aikaa kokkaamiseen ei ole liiemmin käytettävissä, mutta jotain herkullista tekisi mieli. Tämänkin peston voi hyvin valmistaa vaikka jo edellisenä päivänä, steriloituun lasipurkkiin laitettuna se säilyy jääkaapissa hyvänä 3-5 päivää.

Genovalainen basilikapesto on ehkä se tunnetuin, mutta ei suinkaan ainut. Tämä calabrialainen pesto on makumaailmaltaan varsin erilainen, ihastuttavan täyteläinen. Pastan lisäksi tämä sopii koostumuksena puolesta loistavasti myös bruschettojen päällystämiseen.

Tutustuin alunperin Barillan valmistamaan calabrialaiseen pestoon, josta pidän kovasti, mutta itse tehty on kuitenkin vähän maukkaampi ja erittäin helppo toteuttaa. :)

Ainekset

2 isoa punaista paprikaa (tai 1 punainen ja 1 keltainen)
1,5 dl oliiviöljyä 
1 prk ricottaa
3 rkl tomaattipyrettä
n. 50 g roomalaista pecorinoa raasteena
n. 100 g parmesaania raasteena
suolaa
maun mukaan chilijauhetta
joitakin lehtiä tuoretta basilikaa

Pese paprikat ja poista kanta, siemenet ja sisuksen valkoinen osa ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes palaset ovat pehmenneet.
Anna paprikoiden jäähtyä ja laita kaikki ainekset blenderiin tai monitoimikoneeseen. Sekoita, kunnes aineksista on tullut kermaisaa, tasaista kastiketta. Tarjoile pastaan sekoitettuna tai bruschettojen päällä. Laita ylimääräinen kastike steriloituun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti