lauantai 28. helmikuuta 2015

Pizza tartufata - tryffelinen pizza

Italiassa, ainakin entisellä kotiseudullani Umbriassa, joka on kuuluisa mustasta tryffelistään, törmää silloin tällöin pizzaan, joka on aateloitu tryffelikastikkeella. Kyse on tietenkin aina pizza biancasta, valkoisesta pizzasta, sillä tryffeli ja tomaatti eivät kuulu samaan ruokaan. 

Jokin aika sitten alkoi mieleni tehdä tosi kovasti tryffeli-pizzaa, ja onneksi kotoa kaapista löytyi pieni purkki tryffelikastiketta. Pohdiskelin hieman, mitä täytteitä laittaisin, ja päädyin lopulta hiukan erikoisempaa yhdistelmään: tryffelin seuraksi laitoin päärynää ja kurpitsaa. Jotenkin ajattelin, että nämä maut saattaisivat sopia yhteen ja niinhän se olikin, herkullista tuli, voin suositella! :) 

Ainekset yhteen pyöreään pizzaan 

1dl vettä
1/4 pussia kuivahiivaa
ripaus suolaa 
2,5 dl pizzajauhoja

reilu 2 rkl tryffelikastiketta
1/2 päärynä
pala kurpitsaa
1 mozzarella

Liuota hiiva kädenlämpöiseen suolattuun veteen. Sekoita jauhot joukkoon huolella ja vaivaan pari minuuttia. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min. 

Tällä välin kuori ja pilko päärynä ja kurpitsa ja paista uunissa 200 asteessa oliiviöljyllä valeltuina ja suolattuina, kunnes palaset ovat pehmeän kypsiä.

Kauli pizzataikina pyöreäksi, ohueksi pohjaksi ja levitä päälle tryffelikastike samaan tapaan, kuin levittäisit tomaattikastikkeen. Lisää kurpitsa- ja päärynäpalaset ja lopuksi mozzarella. 

Paista uunissa 300 asteessa joitakin minuutteja - huomioi, että näin korkeassa lämpötilassa pizza kypsyy nopeasti, joten saat olla tarkkana, ettei se pala. 

Parhaan lopputuloksen saamiseksi älä avaa uuninluukkua kesken paistamisen.

Tarjoile lämpimänä, BUON APPETITO!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti