lauantai 25. lokakuuta 2014

Risotto alle mele - omenarisotto

Kun ilma on niin hyytävän kylmä kuin se on nyt, alkaa vääjäämättä tehdä mieli risottoa, joka on varsinaista pimeiden koti-iltojen lohturuokaa.

Mikä olisikaan syksyisempi aines kuin omena? Ja kyllä, omenaa todella voi käyttää risoton valmistukseen ja vieläpä oikein hyvällä menestyksellä. Maku ei ole ollenkaan kummallinen eikä mitenkään jälkiruokamaisen makea vaan yksinkertaisesti pehmeän mehukas.

Jos suostuu syömään ananasta pizzan päällä niin omenan risotossa ei pitäisi tehdä tiukkaa... ;)

Ainekset kahdelle

1 litra kuumaa kasvislientä
1,5 dl risottoriisiä (carnaroli, arborio)
1 pieni sipuli
1 suurehko omena (esim. royal gala)
nokare voita
ekstraneitsytoliiviöljyä
grana padano -juustoa
suolaa
mustapippuria

Valmistus

Kuori ja kuutioi omena, hienonna sipuli ja laita oliiviöljy ja voi kuumenemaan pannulle. Kun rasvaseos on kuumaa, lisää sipuli ja kuullota kevyesti.Lisää omenat ja kypsennä kevyesti (omenoiden ei tarvitse saada tässä vaiheessa edes väriä) ja lisää riisi. Sekoittele huolella noin minuutin ajan ja lisää osa kasvisliemestä. Jatka sekoittamista, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Lisää kauhallinen kasvislientä ja sekoita jälleen, kunnes neste on lähes haihtunut. Jatka näin, kunnes kasvisliemi on kokonaan käytetty. Älä kuitenkaan anna risoton kuivua, vaan jätä se notkeaksi, joskaan ei vetiseksi. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla (suolan käytössä muista, että voissa on suolaa ja niin on reseptissä käytettävässä juustossakin - lisää sitä siis maltillisesti) ja lisää pieni kourallinen grana padano -raastetta ja sekoita se risoton joukkoon. Ota pois liedeltä, peitä kannella ja anna tekeytyä n. 5 min. 

Tee annokset, ja raasta niiden päälle maun mukaan grana padanoa. Tarjoile välittömästi, BUON APPETITO!! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti