perjantai 19. syyskuuta 2014

Pasta al formaggio fresco - tuorejuustopastaa

Löysin kaupasta tälläisen uutuuden, Philadelphian Välimeren Tomaatit -tuorejuuston:


En yleensä ole aivan mahdottomasti minkään uutuustuotteiden perään, vaan tykkään suosia vanhoja klassikoita, mutta tämä insipiroi kokeilemaan. Kehittelinkin sen pohjalta oman pastareseptini, joka osoittautui maukkaaksi ja oli vieläpä niin helppo ja nopea valmistaa, että sopii ihan tavallisen arkipäivänkin kiireiden keskelle. :)

Tämä kyseisen juuston voit halutessasi korvata myös ihan tavallisella, maustamattomalla Philadelphialla tai italialaisemmin ricotta-tuorejuustolla - molemmissa tapauksissa herkullisen lisän saa laittamalla mukaan myös pieniksi pilkottuja aurinkokuivatun tomaatin palasia..

Ainekset kolmelle

n.300 grammaa pastaa (mielesi mukaan pitkää tai lyhyttä; itse käytin "kiharaspaghettia", eli fusilli con buco, ja se sopi mainiosti reseptiin)
1 pkt Välimeren tomaatit -tuorejuustoa
tuoretta basilikaa
1 mozzarellapallo
joitakin kirsikkatomaatteja
suolaa
pippuria
extraneitsytoliiviöljyä

Valmistus

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Pese ja halkaise sillä välin kirsikkatomaatit ja kuutioi mozzarella. 
Valuta pasta vedestä, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon hieman oliiviöljyä. Lisää joukkoon myös tuorejuusto ja sekoita huolella. Lisää vielä tomaatit, mozzarella, basilikanlehdet ja ripottele päälle mustapippuria ja halutessasi aavistus lisää suolaa ja sekoita - BUON APPETITO! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti