perjantai 14. maaliskuuta 2014

Tagliatelle con panna e funghi - tagliatelleä kermaisessa sienikastikkeessa

Tämä on mielestäni italialaista "pikaruokaa" aivan parhaimmillaan: todella maukasta (olen varmaan aika monen muunkin ruuan kohdalla sanonut näin, mutta todella yksi suosikeistani on kyseessä ;)) helppoudesta, nopeudesta ja vähäisistä raaka-aineista huolimatta. :)

Mielestäni tämä sopii vieläpä niin arkeen kuin juhlaan: olen tarjonnut tätä vieraille alkuruokana mutta joskus teen ihan tavallisena arkipäivänä omalle perheelleni. Arkiruoanlaitossa pyrin välttämään kermaa ja teen ennemmin tomaattipohjaisia ruokia, mutta miksei sitä joskus voi tällaisen pienen luksuksen itselleen suoda ilman erityistä syytäkin. ;)




Ainekset

paketti tuoreita tagliatelleja 
tuoreita herkkusieniä
oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
purkki creme fraîchea tai tavallista kermaa (itse suosin ehdottomasti creme fraîchea)
suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa

Valmistus

Laita suolattu vesi pastalle kiehumaan. Putsaa ja pilko sienet. Kuullota valkosipulinkynttä oliiviöljyssä pannulla, mutta pidä huolta, ettei se pala. Lisää sienet ja persilja ja paista, kunnes sienet ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pasta pakkaukseen ohjeen mukaan. Siivilöi, ja laita pannulle sienten joukkoon. Lisää joukkoon kerma ja sekoita. Lämmitä hieman koko ajan sekoitellen. Valmista tarjottavaksi, buon appetito!!! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti