keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Lasagne con topinambur - maa-artisokkalasagne

Olen varmasti jo useampaana otteeseen ehtinyt mainostaa, kuinka paljon rakastan lasagnea! :) Vaihtelu virkistää, joten täytteitä vaihtelemalla saa vanhaan tuttuun lasagneen aivan uudenlaisia maku-ulottuvuuksia.

Italiassa asuessani ihastuin artisokkalasagneen, mutta koska artisokkaa ei aina kaupoista löydy, keksin jokin aika sitten kokeilla sen sijaan maa-artisokka, jonka maku on todella samankaltainen. Ja onhan sitä hieman helpompi käsitelläkin kieltämättä. Toki pikku nystyrät aiheuttavat haasteensa, mutta henkilökohtaisesti ennemmin kuorin maa-artisokkia kuin perkaan latva-artisokkia. :D

Lopputulos oli mielestäni aivan kelpo, joten kannattaa kokeilla. Tämäkin lasagna on valkoinen, koska en osaa kuvitella tomaatin kirpeää makua artisokan hennon hienostuneen maun kanssa samaan vuokaan.

Lopputulos näytti tältä:








Ainekset:

lasagnelevyjä
litra bechamel -kastiketta (ohje täältä)
n.700 g maa-artisokkia
1 mozzarella
n. 100 g grana padanoa tai parmesaania
suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistus:

Kuori ja keitä maa-artisokat pehmeiksi suolatussa vedessä. Anna jäähtyä ja viipaloi. Laita uunivuoan pohjalle kerros bechamel -kastiketta, ja tee sen päälle kerros maa-artisokkaviipaleista. Halutessasi voit ripotella maa-artisokkien päälle aavistuksen mustapippuria. Jatka kerrosten tekemistö näin, kunnes kaikki ainekset on käytetty loppuun. Noin puoleen väliin päästyäsi laita noin puolet mozzarellasta palasina maa-artisokkakerroksen päälle. Kun viimeinenkin kerros on tehty, ripottele päälle raastettu grana (tai parmesaani) ja loput mozzarellasta. Paista uunissa 180 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin, hieman ruskistuneen värin. Anna tekeytä 5-10 min. uunista poistettuasi ennen tarjoilua. 

Buon appetito! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti