sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Risotto alla zucca e scamorza affumicata (Savujuustoinen kurpitsarisotto)

Kurpitsarisotto on suosittu ja klassinen resepti Italiassa ja itsekin olen sen suloisen pehmeään makuun kovin mieltynyt. Tällä kertaa tein sellaisen variaation, jossa risoton maku saa lisää potkua scamorza affumicata -savujuustosta (sen voi korvata esim. Pirkan leppäsavujuustolla, jos scamorzaa ei ole saatavilla).

Ainekset kahdelle

200 g kurpitsaa
1 pieni sipuli
1,5 dl risottoriisiä (carnaroli, arborio)
1 l kasvislientä
100 g scamorza affumicataa
raastettua parmesaania
oliiviöljyä
nokare voita
suolaa
pippuria

Valmistus

Pilko kurpitsa pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli ja laita sillä välin oliiviöljyä kuumenemaan pannulle. Kun öljy on kuumaa, lisää siihen nokare voita. Kuullota sipuli ja lisää kurpitsa. Anna paistua hieman aikaa välillä sekoitellen. Lisää riisi, suola ja pippuri ja sekoita noin parin minuutin ajan. Lisää osa kasvisliemestä ja sekoita koko ajan, kunnes lähes kaikki neste on imeytynyt. Lisää nestettä, muista sekoittaa jatkuvasti. Jatka näin, kunnes kaikki neste on käytetty. Jätä risotto kuitenkin mehevän löysäksi. Sekoita joukkoon scamorza affumicata ja anna sen sulaa riisin sekaan. Ota pois liedeltä ja jätä kannen alle tekeytymään noin viideksi minuutiksi. Tee annokset, lisää päälle raastettua parmesaania.

Buon appetito! :)


 
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti