lauantai 14. joulukuuta 2013

Pasta e ceci al rosmarino - pastaa ja kikherneitä rosmariinilla maustettuna

Lupasin lisää palkokasvireseptejä, ja tässä tulee tällainen oivasti talveen sopiva resepti kikherneiden ystäville. :)

Kuva ei ole kovin hyvä, eikä tämä ruoka muutenkaan ehkä ole mikään esteettisyyden riemuvoitto, mutta maku korvaa muut puutteet. :) Terveellinen ja edullinen ruoka, joka kannattaa ehdottomasti lisätä arkiruokavalikoimiin. Halusini käyttää ditalini-pastaa, mutten löytänyt sitä, joten päädyin ihan perusmakaroniin, joka on samaa kokoluokkaa. Toki muutkin pastalajit käyvät, mutta kannattaa suosia pieniä kuvioita, ne sopivat parhaiten. Itse käytin tällä kertaa täysjyväpastaa, jotta sain ruuasta entistäkin terveellisemmän. Sellainen huomio vielä, että kannattaa ehdottomasti käyttää tuoretta rosmariinia - ero kuivattuun on huikea! Juuri tuore rosmariini on tässä tapauksessa ihanan ominaisaromin ja -maun jujuna.



Ainekset kahdelle

200 g pastaa
1 tölkki kikherneitä
1 valkosipulin kynsi
1 tuore chili (tai ripaus chilijauhetta)
muutama tuore rosmariinin "neulanen"
oliiviöljyä
suolaa

Valmistus

Laita suolattu vesi kiehumaan pastalle ja laita sillä välin öljyä kuumenemaan pannulle. Lisää kuorittu valkosipulinkynsi ja kokonainen chili ja rosmariini. Kun ne ovat saaneet aavistuksen väriä, lisää valutetut kikherneet ja anna paistua hetki. Soseuta puolet kikherneistä sauvasekoittimella tai haarukalla. Lisää pannuun kuumaa vettä niin, että vielä kokonaiset kikherneet peittyvät juuri ja juuri. Lisää suola, ja anna keittyä kokoon muutama minuutti. Poista chili ja valkosipulinkynsi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, lisää se kikherneseoksen joukkoon pannulle ja sekoita. Tee annokset ja raasta makusi mukaan päälle parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti