lauantai 14. joulukuuta 2013

Kesäkurpitsapesto (pesto di zucchine)

Italialaisilla ruokasivuilla surffaillessani törmäsin kesäkurpitsapeston reseptiin, ja koska rakastan sekä kesäkurpitsaa että pestoa, päätyi tämä pastakastike saman tien kokeiltavien listalle ja todella pian oli sitä aivan pakko tehdäkin, sen verran se houkutteli. :)

Lukaisin useammankin reseptin läpi ja huomasin, että tätä(kin) voi tehdä varmaan yhtä monella tavalla kuin on tekijöitäkin. Useampaa eri ohjetta yhdistämällä tein tällaisen oman versioni, joka osoittautui todella maukkaaksi, mutta silti varmasti kokeilen pian muitakin valmistustapoja. Kesäkurpitsaa voi tähän kastikkeeseen hyödyntää raakana, paistettuna tai keitettynä niin kuin itse tein, ja pinjansiementen tilalla voi olla manteleita ja/tai pistaaseja ja parmesaanin sijaan voi käyttää pecorinoa, jos se sattuu enemmän miellyttämään. Lisäksi voi käyttää tuoreita yrttejä, vaikka basilikaa tai minttua.

Tämän kastikkeen jälkimaku muistutti jollain tavalla artisokkaa, joten artisokkien ystäville erityisesti suosittelen. :)

Valmistus on helppo ja nopea (siinä ajassa ehtii tehdä, kunnes pasta on keitetty), joten sopii hyvin arkiruuaksikin. Itse tein tämän sauvavatkaimella, mutta suosittelen monitoimikonetta tai vastaavaa, jos sellainen on käytössäsi, koska sauvavatkaimella sain aika lailla keittiötä sotkettua.

Ainekset (kahdelle)

2 pientä kesäkurpitsaa
kourallinen pinjansiemeniä
kourallinen raastettua parmesaania
loraus oliiviöljyä
suolaa maun mukaan

Valmistus

Paloittele kesäkurpitsat ja keitä ne pehmeiksi. Poista vedestä ja laita kulhoon. Lisää joukkoon parmesaani, pinjansiemenet, oliiviöljy ja suola ja soseuta. Tarjoile pastan kanssa siihen sekoitettuna. Itse käytin fusilloneja, eli suuria fusilleja, mutta mikä vaan pasta käy, myös pitkä tai sileä. Toki jos tykkää runsaskastikkeisesta pastasta ja haluaa maun erottuvan selvästi, kannattaa valita hyvin "uurteista" pasta, juuri nuo fusillit esimerkiksi ovat hyviä. Annoksen päälle voi vielä ripotella maun mukaan parmesaania.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti