tiistai 3. joulukuuta 2013

Insalata caprese (caprilainen salaatti)

Näin kesäistä reseptiä ei ollut tähän aikaan vuodesta tarkoitus laittaa, mutta minkäs mahtaa: tänään tarvitsin supernopean lounaan ja jääkaapista löytyi sopivasti yksi mozzarella ja tiskipöydän hedelmäkulhosta tomaatteja ja ruukussa onkin aina tuoretta basilikaa, joten mieleen tuli joulukuusta huolimatta koota lautaselle tällainen ihana italialainen klassikko. :)

Vaarallista tosin valmistaa näin vuodenaikaan kuulumattomia herkkuja, koska ajatukset alkavat harhautua joulunodotuksesta vaarallisille vesille: kesään, jota nyt ei ehkä vielä kannata alkaa odottamaan ja ihanaakin ihanampaan etelä-Italian aurinkoiseen rannikkoseutuun ja välkehtivän turkoosiin Välimereen jonne ei enää tuosta vaan lähdetäkään kuten aiemmin Italiassa asuessa... ;)

Tähän salaattiin (lounassalaatiksi yhdelle henkilölle) laitoin vain mozzarellan, tomaatin, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria ja basilikan lehtiä. Tomaatti ja mozzarella viipaloidaan ja ladotaan vuorotellen lautaselle, päälle lorautetaan oliiviöljyä ja ripotellaan mustapippuria ja suolaa ja lopuksi koristellaan basilikan lehdillä. Näin helposti ja nopeasti saa aikaan tällaisen kauniin, Italian lipun värisen salaatin. :)

 
 
Lisänä voi tarjota tuoretta leipää, vaikka sämpylöitä tai patonkia, jos haluaa ateriasta hiukan täyttävämmän eikä pelkää hiilareita. ;) Leipää voi kätevästi käyttää italialaisittain scarpettaan eli lautaselle jääneen kastikkeen yms. (tässä tapauksessa herkullisen oliiviöljyn ja tomaatin nesteen) kaapimiseen ja korjaamiseen parempiin suihin. :)
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti