maanantai 18. marraskuuta 2013

Raffaello-konvehdit

Nyt päästään vihdoin tämän blogin ensimmäiseen makeaan herkkuun! :D
Olen vähän laiskan puoleinen makeiden tekijä, mutta nyt oli hyvä syy: pojan huomiset 1-vuotissynttärit! :)

Siispä hänen kunniakseen tein tällaisia suussasulavia valkosuklaa-kookos -konvehteja. Ne tunnetaan Italiassa nimellä Raffaello, ja ne ovat alunperin erään italialaisen makeisvalmistajan kehittämiä ja valmistamia (niitä saa muuten Suomestakin valmiina joistakin kaupoista - rasia on valko-punainen ja tuo Raffaello siinä tosiaan lukee päällä), mutta kotonakin niiden teko onnistuu loistavasti, ja se on suorastaan naurettavan helppoa siihen nähden, kuinka taivaallista herkkua on luvassa. :)

Nämä ovat tällaisia suloisia valkoisia palleroita, jotka muistuttavat hiukan lumiapalloa, joten talvella nämä sopivat pöytään ihanasti ja itse ainakin ajattelin jouluksi väsätä ison kasan. :D

Ainekset noin 30:een konvehtiin

200 g vaniljan (tai sitruunan) makuisia vohvelikeksejä
200 g vesihauteessa sulatettua valkosuklaata
1,5 dl maitoa
kuorittuja manteleita
kookoshiutaleita

Valmistus

Murskaa vohvelikeksit kulhossa pikku murusiksi. Kaada joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita. Kaada joukkoon maito ja sekoita. Laita jähmettymään jääkaappiin 1-2 tunniksi. Muotoile massasta pieniä pallukoita niin, että jokaisen sisällä on manteli. Pyörittele pallukat kookoshiutaleissa ja laita pieniin makeisvuokiin. Ennen tarjoilua anna tekeytyä jääkaapissa parisen tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti