keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Pizza Margherita - pizzojen kuningatar

Pääsimmepäs vaan viimein punaisten, eli tomaattikastikkeellisten pizzojen pariin! :)

Tällä iki-ihanalla klassikolla on hyvä olittaa - kyse on niin peruspizzasta, kuin olla ja voin. Yksinkertaista, mutta maukasta, jos raaka-aineiden laatu ja tuoreus ovat kohdallaan.

Kerrotaan, että Margherita-pizza kehitettiin Napolissa 1889 kuningatar Margheritan vierailun kunniaksi: pizzan päällysteet (tomaatti, mozzarella ja basilika) muistuttavat Italian lipun väreistä.

Pizzapohjan ohjeen löydät täältä.

Kaulitun pizzapohjan päälle lorautetaan olviiviöljyä ja levitetään tomaattikastiketta (itse käytän yksinkertaisesti paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa), ja ennen uuniin laittoa päälle lisätään vielä mozzarella:


Tämän jälkeen pizza paistetaan uunissa 200 asteessa, kunnes pohja on kypsä ja juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Ennen tarjoilua pizza koristellaan basilikan lehdillä.


 
Ja ei kun nautiskelemaan, buon appetito! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti