tiistai 19. marraskuuta 2013

Pizza all'ortolana - puutarhurin pizza

Taas paluu valkoisiin pizzoihin - nyt on selvästi valkoinen kausi meneillään. ;)

Tykkään käyttää pizzoissa kasviksia todella monipuolisesti, mutta harva voittaa mielestäni näitä kahta klassikkoa pizzanpäällyskasviksina: munakoiso ja paprika.

Nyt oli siis vuorossa pizza all'ortolana eli puutarhurin pizza, johon käytetään hieman vaihtelevasti useampaa erilaista kasvista, kuitenkin niin, että lähes aina ainakin juuri munakoisoa ja paprikaa löytyy. Myös kesäkurpitsa kuuluu tähän aivan tyypillisesti (eivätkä herkkusienetkään ole harvinaisia, mutta kannattaa ehdottomasti käyttää tuoreita säilöttyjen sijaan) ja itselläkin oli suunnitelmissa sitä laittaa, mutta aivan liian suuria (=mauttomia) ja nahistuneita olivat sen kaupan kesäkurpitsat jossa asioin, joten jäivät ostamatta. Kolmanneksi kasvikseksi päädyin laittamaan punasipulia, mikä mielestäni sopii pizzaan kuin nakutettu. :D

Pizzapohjan ohje löytyy täältä.

Täytettä varten (pellilliseen) tarvitset:

250g mozzarellaa
oliiviöljyä
1 iso punasipuli
1 punainen paprika
1 keltainen paprika

Valmistus:

Valmista ja kaulitse pizzapohja. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Viipaloi munakoiso ja poista siitä karvas maku itkettämällä. Paista uunissa oliiviöljyllä valeltuna, kunnes viipaleet ovat pehmenneet. Leikka sillä välin sipuli ohuiksi suikaleiksi, paista pannulla oliiviöljyssä ja lisää suola. Pese ja pilko paprikat suurehkoiksi palasiksi ja paista nekin pannulla kunnes ne ovat aika pehmeitä ja ruskistuneet hieman.

Päällystä pizza: ensin kasvikset ja lopuksi niiden joukkoon pienennetty mozzarella. Paista uunissa, kunnes sekä mozzarella että pizzapohja ovat saaneet kauniin värin.

Valmista tarjoiltavaksi! :)


 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti