perjantai 15. marraskuuta 2013

Patate al rosmarino (rosmariiniperunat uunissa)

Joskus vaan käy niin, että joku aivan ihana resepti painuu pitkäksikin aikaan unholaan ilman, että koko ruuan olemassaoloa edes muistaa. Näin minulle kävi näiden ihastuttavien rosmariiniperunoiden kanssa - olen niitä Italian vuosinani aina mielelläni syönyt ja jo pelkkä tuoksu on saanut veden herahtamaan kielelle, mutta jostain syystä koko ruoka on minulta Suomeen paluun jälkeen päässyt unohtumaan. Jännää, että näin pääsi käymään - tämä on kuitenkin ihan italialainen klassikko, ei mikään erikoisuus.

Tänään kaupassa näin ihania ruukkuun istutettuja rosmariineja, ja saman tien tämä ihanuus muistui mieleen - en edes tiedä parempaa tapaa hyödyntää rosmariinia. Pitihän näitä perunoita jo heti tänä illalla saada ja edelleen olen sitä mieltä, että tämä on perunaruokien aatelia yhdessä perunapizzan, gnocchi di pataten ja itse tehtyjen, oliiviöljyssä paistettujen ranskalaisten kanssa. :) Rakastan perunaa, mutta ihmeen harvoin teen siitä ruokaa. (Johtunee siitä, että rakastan myös pastaa ja risottoja. ;) )

Mutta nyt sen pidemmittä puheitta asiaan.

Ainekset (kahdelle)

n. 1/2 kiloa perunoita
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
2 pientä tai yksi suuri rosmariinin oksa

Valmistus

Kuori perunat ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Keitä niitä, kunnes ne ovat puolikypsiä. Sillä välin laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada perunoista vesi, ja laita ne niin suureen uunivuokaan, että ne mahtuvat yhteen kerrokseen. Lisää reilusti oliiviöljyä, kuoritut ja halkaistut valkosipulin kynnet, jonkin verran pippuria ja maun mukaan suolaa. Lisää päälle rosmariinin oksat ja paista uunissa n. 40 minuuttia. Tarjoile lihan lisuukkeena tai jos olet kasvissyöjä, esimerkiksi munakkaan kanssa.

 
 
Buon appetito!
 
P.S. Valmistus voi kuulostaa työläältä, kun perunoita pitää ensin keittää ja sen jälkeen paistaa uunissa, mutta se vaiva kannattaa todella nähdä sen sijaan, että laittaisi perunat raakan uuniin, sillä se on tämän reseptin juju - siis se juttu, mikä takaa ihanan koostumuksen ja mehevyyden perunoille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti