perjantai 8. marraskuuta 2013

Pasta, spinaci e gorgonzola (pastaa, pinaattia ja gorgonzolaa)

En ollut suunnitellut tänään kahta päivitystä tekeväni, mutta tulin hyvin ex tempore tehneeksi niin riemastuttavan maukasta pastaa illalliseksi, että pakkohan se resepti oli tänne tulla laittamaan. :D

Olenkin jo tullut maininneeksi, etten oikestaan suuremmin pidä gorgonzolasta. Tai siis, tiedän parempaakin. Viime viikonloppuna kuitenkin kokeilin pasta-gratiini -reseptiä, jossa oli gorgonzolaa käytetty, ja se oli sen verran maukasta, että jäi himo kokeilla pian jotain toista gorgonzolaa sisältävää ruokaa.

Tänään kävin ostamassa palasen huomisia kokkailuja varten, kun meille tulee vieraita. Vielä on yllätys teille, mitä siitä teen, mutta tulen kyllä tänne kuvien kerta raportoimaan. :)

Kaupasta kotiin kävellessäni alkoi mieleni tehdä pastaa, ja keksin pihistää huomisen gorgonzolasta pienen palan tämän illan aterialle.

Laitoin gorgonzolan lisäksi pinaattia ja myös creme fraîchea, jotta gorgonzolan maku ei olisi liian hallitseva.

Italiassa olisin tämän ruuan tehnyt käyttäen pannaa, eli ihan vaan kermaa, mutta Suomessa käytän mieluummin tuota crem fraîchea. Italialainen panna on paljon suomalaista kermaa paksumpaa ja pidän siitä enemmän ruuanlaitossa, mutta tuo creme fraîche ajaa kyllä ihan hyvin asian.

Tänään käytin radiatore -nimistä pastaa, joka näyttää tältä:



Veikeän näköistä, ja itse pidän siitä, koska muotonsa puolesta siihen tarttuu kaikki ihanasti, esim. juurikin pinaatti.

Lopputulos näytti tältä:


Tätä pastaa varten tarvitset (kahdelle):

oliiviöljyä
1 pienen pieni sipuli
suolaa
50 g pinaattia
200 g pastaa (radiatore, penne, farfalle...)
n. pari ruokalusikallista gorgonzolaa (itse käytän dolcea, koska liian voimakas maku ei miellytä)
3/4 dl creme fraîchea

Näin se valmistuu:

Laita suolattu pastavesi kiehumaan. Veden kiehuessa hienonna sipuli ja sulata pinaatti jos käytät pakastepinaattia. Kun vesi kiehuu, lisää pasta ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.

Sillä välin lämmitä oliiviöljy pannulla, kuullota siinä sipuli ja lisää pinaatti ja suola. Kun pasta on kypsää, siivilöi se ja lisää pinaatti-sipuli - seoksen joukkoon. Sekoita, anna levyn olla päällä, mutta pienellä. Lisää joukkoon gorzongola ja sekoita kunnes se sulaa. Sekoita lopuksi joukkoon creme fraîche ja tarjoile. :)

Buon appetito!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti