tiistai 12. marraskuuta 2013

Insalata di farro con rucola e pomodorini (speltti-salaatti rucolan ja kirsikkatomaattien kera)

Tässä tulee taas tällainen kesäinen resepti, joka ei näin kylmillä ilmoilla ehkä ihan yksistään tarjottavaksi riitä, mutta kivan kevyeksi ja raikkaan makuiseksi primo piattoksi eli alkuruuaksi se sopii mielestäni syksylläkin. :) Ja kesän helteillä voi tarjota ihan sellaisenaan jos ei mitään raskasta silloin tee mieli. Entisellä kotiseudullani Umbriassa pyöritään tällä kertaa - siellä spelttiä käytetään paljon ruuan valmistuksessa.

Ainekset (kahdelle):

150 g spelttisuurimoita
n. 15 kirsikkatomaattia
50 g rucolaa
50 g parmesaania tai grana padanoa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Valmistus:

Keitä spelttisuurimot suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele sillä välin kirsikkatomaatit neljäsosiin ja silppua rucola. Siivilöi speltti ja anna jäähtyä. Sekoita speltin joukkoon loraus oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit ja rucola. Säästä osa rucolasta salattin pinnalle koristeeksi. Vuole lopuksi päälle parmesaani-lastuja ja anna salaatin tekeytyä jääkaapissa 1-2 tuntia ennen tarjoilua.

Buon appetito!


P.S Tämä salaatti sopii erinomaisesti myös ohrasuurimoista tehtäväksi, jos ei spelttiä ole käytettävissä tai jos haluaa nopeuttaa valmistusta, sillä ohra kypsyy spelttiä nopeammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti