maanantai 4. marraskuuta 2013

Béchamel-kastike

Vadelmantuoksuisten kynttilöiden loisteessa, vaniljaista valkoista teetä siemaillen on vielä hyvä maanantai-illan ratoksi palata viikonlopun ruokatunnelmiin. :)

Eilisen pasta-gratiinin yhteydessä mainitsin tarvittavan bechamel-kastiketta, joko valmiina ostettua tai mieluummin toki itse tehtyä.

Tässä tulee ohje, jos sitä jäitte kaipaamaan - tätä samaista ohjetta tullaan tarvitsemaan vielä mm. lasagnen valmistuksessa.

Ainekset

50 g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
suolaa maun mukaan

Valmistus

Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen jauhot. Kaada maito vähitellen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehumispisteeseen saakka jonka jälkeen keitä n. 10 min edelleen koko ajan sekoittaen.

Näin yksinkertaisesta kastikkeesta on siis kysymys. :) Sain tämän muuten onnistumaan oliiviöljypohjaisenakin, eli korvasin voin kokonaisuudessaan öljyllä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti